Pasta z makreli

Pasta z makreli

Pasta z makreli czyli przepis na delikatne i wyborne śniadanie, w dodatku zdrowe. Makrela zawiera całą masę zdrowych tłuszczów omega 3 a poza tym jest bardzo smaczna. Do pasty makrelowej dodaję cebulę, jajko, konserwowego ogórka, odrobinę majonezu i musztardy. Aby pasta nabrała pięknego koloru warto dodać trochę słodkiej papryczki. Zdjęcie składników wykonane na trawie gdyż śniadanie też było na trawie.

pasta z makreli

pasta z makreli

 

Pasta z makreli składniki:

1 świeża dorodna makrela wędzona

1 spora cebula

3 konserwowe ogórki

2 jajka na twardo

majonez

musztarda

sól

pieprz

czerwona papryka

szczypiorek lub pietruszka

pasta z makreli składniki

pasta z makreli składniki

 

Pasta z makreli przegotowanie:

Siekamy drobno składniki: jajko, cebula i korniszon – makrelę dokładnie obieramy ze skóry i ości – całość mieszamy z odrobiną majonezu i musztardy – do smaku sól i pieprz oraz czerwona, suszona, słodka papryczka dla koloru. Dobrze jest dodać też szczypiorek lub pietruszka my akurat nie mieliśmy niczego zielonego. Za to odwiedził nas działkowy kot – gdy tylko wyczuł makrelę:) Do pasty z makreli cudownie smakuje pomidor i świeża bułka. Dla osób, które są na diecie lub nie lubią majonezu – możecie dodać jogurtu naturalnego lub samą musztardę – efekt będzie podobny. Pasta za to będzie lżejsza i mniej kaloryczna.

amator makreli

amator makreli

Share Button
Pasta z makreli 4.38/5 (87.69%) 13 głos[ów]

Komentarze

komentarze

Dodane przez:

1 komentarz

  1. Serdeczne pozdrowienia dla tworcow!!!

Dodaj komentarz


9 + cztery =